Kategória Étel-Ital

halkrém

Többféle halkrém csomagban

Gyakran okoz fejtörést az, hogy mit tegyünk a család asztalára reggel vagy este, ami egyrészt ízletes, másrészt pedig egészséges. A minőségi halkrém mindig különleges ízélményt biztosít és jó, ha ebből állandóan van tartalékunk.

Kiváló ötlet csomagban megvásárolni, mert így többféléhez juthatunk egyszerre. Az iztenger.hu webshop bőséges kínálatában felfedezhető az Apero des Amis gourmet halkrém válogatás, amit fából készült ajándékdobozban szerezhetünk be.

Olvasd Tovább

A Gullón keksz a cukorbetegeknek is tökéletes

Gullón keksz

Gullón keksz

A munkahelyen szünetben vagy az otthoni teázást nehéz elképzelni édesség nélkül. A glutén intoleranciában szenvedőknek vagy azoknak, akik saját akaratukból követik a gluténmentes étrendet, a hagyományos bolti finomságok ellenjavalltak. Ha nem szeretné úgy érezni, hogy valamitől megfosztották, akkor a Gullón keksz lesz a megfelelő!

Olvasd Tovább

Valódi nyalánkság a narancs dzsem

narancs dzsem

Narancs dzsem

A lekvárok különösen kedveltek a magyar konyhákban, mivel ezekből számtalan finomságot lehet készíteni, de akár magukban fogyasztva is rendkívül ízletesek. A háziasszonyok mindenféle gyümölcsből készítik. Talán a narancs dzsem nem olyan gyakran főzött finomság, mint például a szilvából, barackból, almából, földieperből, körtéből előállított fajták.

Olvasd Tovább

Jägermeister, a német különlegesség

jägermeister

Jägermeister

Amikor gyomorkeserűről van szó, a magyar emberek szívesebben nyúlnak az Unicum után, de tudni kell, hogy a németek is feltaláltak egy hasonló népszerűségre szert tett itókát. Ez nem más, mint a Jägermeister, az 56 különböző gyógynövényből előállított szeszesital.

Olvasd Tovább

Speciális étrendhez való gluténmentes lisztkeverék

gluténmentes lisztkeverék

Gluténmentes lisztkeverék

Aki valamilyen ételallergiától szenved, annak bizony nehéz olyan étrendet kialakítani, ami nem tesz keresztbe a szervezetének. Folyamatos önkontrollra és ellenőrzésre van ilyenkor szükség, de a bevásárlás is folyton a címkék végigolvasásával kezdődik. A legnagyobb gondot a lisztérzékenység okozza és nemcsak amiatt, mert a gluténmentes lisztkeverék nehezen beszerezhető.

Olvasd Tovább

Eredeti Dom Perignon pezsgő az internetről

Dom Perignon pezsgő

A különlegesebb alkalmakon mindig jelen van a pezsgő, azonban sokszor nem kell ürügy legyen egy ilyen esemény ahhoz, hogy elkortyoljunk egy pohárral belőle. A Dom Perignon pezsgő semmiképpen sem mondható hétköznapi italnak, hiszen egy-egy jeles eseményt egyenesen megkoronáz. A nagy múltú ital természetesen a francia pezsgő készítés egyik remekműve.

Olvasd Tovább

Kiforrott technológiával készül a Hungaria pezsgő

Hungaria pezsgő

Hazánkban mindig is remek termőföldek voltak. A tápanyagban gazdag talajokon, kellő napsütés és eső hatására, kivételes gyümölcsök teremnek. Ezeket nem szabad csak úgy hagyni az enyészet martalékává válni, hanem minden darabjukat megéri felhasználni, akár italkészítésre is. Valahogy ezen elgondolás következménye a Hungaria pezsgő is.

Olvasd Tovább

A kraft sörök a minőség zálogai

Kraft sörök

A kisüzemi sörök készítői igazán nagy hangsúlyt fektetnek az egyediségre és minőségre, talán ezért is ennyire keresettek. Bár egyeseknek még nem mondanak túl sokat, de a kraft sörök ennek a „mozgalomnak” a jeles képviselői.

A „kraft” jelző ebben az esetben nem feltétlenül a sör alkoholtartalmára, erősségére utal, hanem tulajdonképpen egy bizonyos kategóriára. A megnevezés a sör minőségét jellemzi, mivel az alapanyagai kiválóak kell legyenek. Ezek az alapanyagok ugyanakkor nem kell drágák legyenek, de feleljenek meg a kategóriája követelményeinek.

Olvasd Tovább

Neked melyik a kedvenc fagyid?

Sokan nem is gondolnák, mennyi ízben lehet fagyit kapni

A 90-es évek elején elkezdődött egy változás, ami abban is megmutatkozott, hogy szinte minden árucikkből megnövekedett a választék. Míg addig jóformán egyfélét lehetett kapni mindenből, addig ma számtalan kategóriából lehet válogatni. Tudnál tippelni, hogy a klasszikus csoki, eper, vanílián kívül mennyi íz van még? Valahányszor elmész egy fagyizóba, biztosan elcsodálkozol azon, hogy hányféle színárnyalat van a tálakban, amiből kedved szerint válogathatsz.

Nyílván senki sem szokta megszámolni, hogy mennyi íz van kirakva, hiszen ha nagy a sor, akkor gyorsan kell közölni, melyikből szeretnél, különben a hátad mögött morgolódni fognak. Talán nem is fontos tudnod, hogy mennyi íz van kitéve, hanem inkább az a lényeg, hogy az összest megkóstold, természetesen nem egyszerre, mert a jóból is megárt a sok. Bár a fagyit a legtöbb emberhez hasonlóan biztosan te is szereted, azonban egyszerre a túl sok gombóctól könnyen mandulagyulladás alakulhat ki.

Olvasd Tovább

A Balaton pezsgő olyan mint egy jó barát

Balaton pezsgő

Sokan tapasztalták már életük során, hogyha megosztják bánatukat, akkor csökken annak súlya, illetve a megosztott öröm a duplájára növekszik. A kérdés csupán az, hogy kivel érdemes megosztani, illetve mit fogyasszunk közben. A Balaton pezsgő fogyasztása elsősorban az örömteli alkalmak része, az ünnepélyes jellegénél fogva, de érdemes jobban kihasználni a hatásait.

Olvasd Tovább