Kategória Budapest

Családbarát szállás az Astoria City Hostel

astoriacity.insta-hostel.com/

astoriacity.insta-hostel.com/

A budapesti Astoria City Hostel nemcsak saját szobákkal várja a vendégeket, hanem megosztott szálláshelyiségekkel is találkozunk. A négy szobához külön fürdőszoba tartozik. 24 órás recepció fogadja az utazókat. Az astoriacity.insta-hostel.com/ szerint, az internet ingyenesen vehető igénybe a szálláshely területén. Tágas konyhával felszerelt, ahol ingyenes tea és kávé várja a vendégeket. Nyáron egy kellemes, tágas teraszon lehet pihenni, beszélgetni vagy éppen falatozni.

Olvasd Tovább

Budapest látnivalói

Budapesten szebbnél szebb fürdők találhatóak

Budapesten szebbnél szebb fürdők találhatóak

A világban minden város harcol azért, hogyha ezt fejlettsége és fekvése lehetővé teszi, akkor minél több turistát vonzzon magához. Az emberek pedig szívesen utaznak és ismerkednek meg új városokkal, tájakkal és ahol tetszik nekik, oda visszamennek. Hazánk egyik kedvelt turistacélpontja Budapest, ahova több mint négy millió turista látogat évente. Ezzel Európa hatodik leglátogatottabb városa. Minden kerületre jut valami érdekesség, de igazából a belső kerületekben van a legtöbb látnivaló. Akár az épületek, vagy a fürdők, a környező hegyek mind vonzzák a turistákat. Az éttermek és a koncertek miatt is érkeznek Budapestre látogatók, de a...

Olvasd Tovább

Budapest ZOO

Javai langur majom

Javai langur majom

Régebben, a fővárosba látogatva, az állatkert egy kihagyhatatlan program volt. Ma sem kellene ez másként legyen, mivel a Fővárosi Állatkert folyamatosan újul és minden évszakban várja az idelátogatókat. Igaz, hogy a belépők árai nem követik a régi, filléres tradíciót, de a tartalom indokolja az árakat. A rengeteg állat, a szépen rendezett nagy kifutók, akár egész napos kikapcsolódásra is módot adnak az idelátogatóknak. Az állatkerti belépővel látogatható az újonnan megnyílt Holnemvolt Park, ahol állatok, állatsimogató és a régi Angolpark számos patinás játéka megtalálható. Itt folyamatos programok várják a látogatókat...

Olvasd Tovább

A megújult Budapest látnivalói

Budapest számos látnivalóval vár

Budapest számos látnivalóval vár

Budapest számos felújítás színhelye volt az elmúlt tizenöt évben, de különösen az elmúlt években. Ez a régi patinás város, valljuk be őszintén a kommunizmus évei alatt bizony igen csak elszürkült. Este tíz után csak néhány bár tartott nyitva és a körutak és a szürke lakótelepek eléggé barátságtalan képben mutatták be a várost. Aztán a rendszerváltás után lassan elkezdtek előtűnni a színek és lassan megújult minden. Egy ilyen nagy várost felújítani (és lepusztítani) nem néhány év munkája. Rengeteg pénz és munka fekszik abban, hogy a magyar főváros, ma olyan amilyen.

Olvasd Tovább

Budapesti új metróvonal

A legújabb 4-es metro útvonala

A legújabb 4-es metro útvonala

Végre hivatalosan is megnyílt Budapest legújabb metróvonala. A szinte végtelenségbe nyúló építkezés végre meghozta gyümölcsét és az utasok birtokukba vehették a legújabb tömegközlekedési útvonalat. A két pályaudvart – a Keleti és a Kelenföldi pályaudvart – összekötő, a Duna alatt is átfutó metróvonal, az egyik leghosszabb ideig épülő útvonal. Számos nehézség merült fel az építés közben, de remélhetőleg a megnyitás után ez már a múlté lesz. Ezzel a vonallal is tehermentesebbé válik a főváros tömegközlekedése. Minél több praktikus tömegközlekedési útvonalat vezetnek be, annál könnyebb és gyorsabb lesz a közlekedés a fővárosban, hiszen a kétmillió lakos mindennapos jövés menése, nem kis feladat elé állítja a főváros közlekedési mérnökeit. Ezzel ...

Olvasd Tovább

Budapesti látnivalók: a Halászbástya és környéke

Budapest látványosságai közé tartozik a Halászbástya is

Budapest látványosságai közé tartozik a Halászbástya is

Magyarországon oly sok a látnivaló, hogy érdemes évről évre néhány hétvégét rászánni és kirándulásokat szervezni a még kevésbé ismert tájakra, városokba. Szépen sorban bejárhatjuk a nekünk tetsző helyszíneket, legyenek ezek falvak, városok, vagy éppen a főváros, Budapest. Egy megnézésre érdemes világhírű látnivaló a fővárosban a Halászbástya – melyet mindenkinek a figyelmébe ajánlhatunk – Budapest első kerületében található, és 1987 óta a Budai Vár részeként a világörökség része. A Halászbástya Budapest egyik legismertebb műemléke, melyet érdemes többször is megnéznünk.

Már messziről felhívja magára a figyelmet a Bástya főhomlokzata, amely a Dunával párhuzamos, és messzebbről sem lehet szem elől téveszteni a szép épületegyüttest. A második világháborúban sok sérülés érte és a környezeti hatások is sok kárt okoztak benne, de jelenleg újra teljes pompájában csodálhatjuk meg.

Olvasd Tovább

Kikapcsolódnál? Várnak a szép magyar városok!

Budapest, te csodás!

Budapest, te csodás!

Kikapcsolódásra szükségünk van, nem csak a nyári tikkasztó hőségben, hanem télen is ránk fér, hogy mindennapi megszokott környezetünkből legalább egy rövid időre kimozduljunk. Jó dolog elutazni messzi tájakra, akár más földrészekre, erre viszont nem mindig adódik lehetőségünk: hol a szabadidő, hol az elkölthető pénzmennyiség jelenti a korlátot.

Pihenni viszont itthon is kitűnően lehet, sok figyelemre méltó hely van hazánkban, különféle programokkal várják a látogatókat a szép magyar városok. Bőven van választási lehetőségünk, összesen 346 magyarországi település kapott városi rangot! A kínált programok, rendezvények és látnivalók alapján ki-ki az érdeklődési köre szerint eldöntheti, hogy mely városokat akarja közelebbről is megismerni. Vannak népszerű, sokak által kedvelt városok, azonban mindig a személyes élmény dönti el, hogy melyek válnak igazi kedvenceinkké. Érdemes sétát tenni Sopron, Eger, Pécs régi, szűk kis utcáin.

Közös ebben a három városban, hogy hegyvidéken fekszenek, komoly történelmi múlttal és emlékekkel rendelkeznek, igazán szép magyar városok. Érdemes olyankor is hazai célt választani, ha valami érdekes esemény, program szerveződik valamelyik településen, ilyen a minden évben farsang idején megrendezésre kerülő Mohácsi Busójárás.

Olvasd Tovább

Augusztusban újra Vegetáriánus Fesztivál

Idén, augusztus 24.25. között már tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre a Vegetáriánus Fesztivál, amely egyre több érdeklődőt vonzz az izgalmas előadások megtekintésére. Természetesen nem csak növényevők számára lesznek hasznosak a különböző előadáson elhangzottak, hanem mindenkinek. Színes program várja a látogatókat, a rendezvényt Bonifert Anna előadása nyitja a vegán életmódról és az állatok tiszteletéről. Ezek után szakemberek tanácsait hallgathatjuk a változatos mindennapi étkezésről, amely tökéletes megoldható húsételek nélkül is.

Olvasd Tovább

Különleges program a Múzeumok Éjszakáján

A hatalmas esőzések után hatalmas kánikulával indított a nyár és izgalmakból nem lesz hiány. A margitszigeti Szabadtér Színpad fergeteges előadás áradattal várja a nézőket a szezonban és nagyszerű akciókkal is. Június 22-én Szent Iván-éji meglepetésben is részük lehetett az érdeklődőknek, amely csak egy éjszakára és csak a Városháza parkban volt érvényes. Akik ellátogattak a Városháza parkba, csak ezen az estén 50%-os kedvezménnyel válthattak jegyet a Budapesti Nyári Fesztivál kiemelt előadásaira.

Olvasd Tovább

Árvíz miatt elmaradnak a Margitszigeti Szabadtéri Színpad júniusi előadásai

A hatalmas víztömeg, amely Németországban és Ausztriában is nagy pusztításokat végzett, megérkezett hazánkba, így a Margitszigetet elővigyázatosságból kitelepítették. Az ott élő állatokat is biztonságos helyre szállították. Emiatt egyértelmű, hogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpad megnyitása is csúszik, ezt ma már be is jelentették. A júniusra kitűzött előadások: Verdi-Wagner nyitókoncert (június 14.), Balkan Fanatik (június 15.), A Szabadság Napja (június 19.), Duna Karnevál (június 21.) elmaradnak.

Olvasd Tovább