Speciális étrendhez való gluténmentes lisztkeverék

gluténmentes lisztkeverék

Gluténmentes lisztkeverék

Aki valamilyen ételallergiától szenved, annak bizony nehéz olyan étrendet kialakítani, ami nem tesz keresztbe a szervezetének. Folyamatos önkontrollra és ellenőrzésre van ilyenkor szükség, de a bevásárlás is folyton a címkék végigolvasásával kezdődik. A legnagyobb gondot a lisztérzékenység okozza és nemcsak amiatt, mert a gluténmentes lisztkeverék nehezen beszerezhető.

A legtöbb szénhidrátalapú készítmény elkerülése mellett, azokat a termékeket sem fogyaszthatja az illető, amelyeknek az állagát búzaliszttel vagy gabonakeményítővel javítják fel. A szupermarketek ugyan már kialakítottak a vásárlóknak speciális alapanyagokkal teli polcokat, a gluténmentes lisztkeverék kínálat viszont itt is nagyon limitált.

Webáruházunkban azonban a rizslisztek mellett, olyan magőrleményeket is talál, amelyekből gazdag étrendet tud kialakítani. Rendelhet mák, tökmag, napraforgómag, köles vagy lenmag lisztet, de nem utolsósorban kísérletezhet csicseriborsó vagy szőlőmag liszttel is. A gluténmentes lisztkeverék között muffinhoz és palacsintához való alapok is kaphatóak.