Kategória Budapesti látnivalók

Az egészséges életmód javítja a bőr állagát

Egészséges életmód

Egészséges életmód

Nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a bőr állapotát a különféle káros anyagok nagymértékben képesek rontani. A dohányzás, a túl sok alkoholfogyasztás, az egészségtelen élelmiszerek és a helytelen minőségű kozmetikai szerek a bőr állagát ronthatják. Az egészséges életmód mindenképpen megfelelő minőségű termékeket igényel. A tónusvesztés nem csak az idősödő bőrre jellemző. Éppen ezért nem szabad olyan termékeket használnia, amelyek a bőrét elszínezik. Gondolta volna, hogy a túl sok répafogyasztás a bőrt képes elszínezni?

Olvasd Tovább

Budapesti látnivalók: a Halászbástya és környéke

Budapest látványosságai közé tartozik a Halászbástya is

Budapest látványosságai közé tartozik a Halászbástya is

Magyarországon oly sok a látnivaló, hogy érdemes évről évre néhány hétvégét rászánni és kirándulásokat szervezni a még kevésbé ismert tájakra, városokba. Szépen sorban bejárhatjuk a nekünk tetsző helyszíneket, legyenek ezek falvak, városok, vagy éppen a főváros, Budapest. Egy megnézésre érdemes világhírű látnivaló a fővárosban a Halászbástya – melyet mindenkinek a figyelmébe ajánlhatunk – Budapest első kerületében található, és 1987 óta a Budai Vár részeként a világörökség része. A Halászbástya Budapest egyik legismertebb műemléke, melyet érdemes többször is megnéznünk.

Már messziről felhívja magára a figyelmet a Bástya főhomlokzata, amely a Dunával párhuzamos, és messzebbről sem lehet szem elől téveszteni a szép épületegyüttest. A második világháborúban sok sérülés érte és a környezeti hatások is sok kárt okoztak benne, de jelenleg újra teljes pompájában csodálhatjuk meg.

Olvasd Tovább