mangán

A mangán beviteléről gyümölcsökkel is gondoskodhatunk

Hirtelen csökken az energiája, képtelen koncentrálni és álmosnak érzi magát? Egy jó módszer arra, hogy energiával töltődjön fel, ha olyan gyümölcsöt eszik, ami energiabombaként hat. Van néhány kipróbált és bevált javaslatunk.

A leginkább energizáló gyümölcsök azok, amelyeknek magas a mangán tartalmuk. Ha hirtelen fellépő energiahiánnyal küzd, érdemes magasabb szénhidráttartalmú gyümölcsöket választani, mert ezek az életfolyamatokat fenntartó energiaforrások.

A mangánban gazdag gyümölcsök támogatják az idegrendszert és a kognitív folyamatokat, csökkentve a fáradtságérzetet. A banán például kiváló energiabomba lehet, főként a magas szintet elérő kálium és mangán kombinációja miatt. Egyetlen banán elfogyasztása az ember napi mangán szükségletének akár 12%-át is fedezi.

Ez az elem felderíti az elmét és javítja a koncentrációt. Ha azt szeretné, hogy a banán rövid idő alatt sok energiát adjon, válasszon érettebb példányokat! Ezek több tiszta cukrot tartalmaznak, ami pedig gyorsabban jut a vérbe és azonnali energiát biztosít.

Címkék: