Nem mindig a legolcsóbb albérlettel jár a legjobban

Megbízható albérlet

Megbízható albérlet

Akik először vágnak bele az albérlet keresésébe, azok azt gondolják, hogy ez egy rendkívül egyszerű folyamat, hiszen keresnek egy hirdetést, majd felveszik a tulajdonossal a kapcsolatot, megegyeznek, lehetőleg minél alacsonyabb árban és mindenki boldogan éli az életét. Csakhogy a boldogsághoz azért még ez nem elég, legfeljebb a boldogtalansághoz vagy a kálváriához, ami ezek után következik. Hosszú távon sokszor több lehet a gond egy olcsóbb albérlettel, mint egy olyannal, ami elsőre drágábbnak tűnik.

Amikor az ember már nyakig benne van egy albérletben, akkor derül csak ki, hogy ami elsőre a világ legegyszerűbb folyamatának tűnt, az bizony bonyolódni is képes, nem is kicsit! A gondok általában az olcsó albérletekkel már az első hónap végén szoktak jelentkezni, amikor jönnek a számlák. Ekkor derül ki ugyanis, hogy nem minden arany, ami fénylik, vagyis az alacsony bérleti díj mellett, még kell közköltséget, fogyasztást és rezsit is fizetni. Bizony ilyenkor a szolgáltatók elárulják magukról, hogy nem szégyellős emberek. Ők bizony tudnak írni, méghozzá jó nagy számokat oda a számlák aljára. Ennél még fájdalmasabb szokott lenni, amikor a tulaj közli, hogy ezt nem ő fogja kifizetni, hanem az albérlő. Na ekkor kezd el szétfoszlani a rózsaszín felhő, amiben az eddigi történet főhőse élt. Hamar megszületik benne a gondolat, hogy innen a lehető leghamarabb le kell lépni, csakhogy már kifizetett előre 3 havi bérleti díjat és vajmi kevés esély marad arra, hogy azt visszakapja, így eldönti, hogy marad még. Évközben pedig megint nem szerencsés albérletet keresni, hiszen ilyentájt kicsivel drágábban kínálják a kiadó szobákat.

Éppen ezért érdemesebb körültekintően eljárni az albérletek keresésekor. Sőt, a legjobb, ha felkeresik az www.alberletbudapest.hu weboldalt, ahol igaz, hogy kicsivel magasabbak a bérleti díjak, de nincsenek rejtett költségek. Itt minden feltételt olyan szerződésben rögzítenek, ami mindkét fél érdekét szem előtt tartja és védi. Ez a szerződés letölthető, így megtanulható belőle, hogy mire kell odafigyelni, mielőtt bárki fejest ugrik egy újabb tulaj-albérlő viszonyba.

Címkék:  ,