Napelemmel az élhetőbb jövőért

napelem

Napelem

Egyre több szó esik a klímaváltozásról, aminek a hatásait, az időjárás megbomlott, sőt, felborult rendjében is tetten érhetjük. A Földnek megvannak a maga melegítő és hűtő rendszerei, amelyekkel szabályozza a hőmérsékletét, azonban az ember ebbe beleszólt, amikor a fosszilis energiákat elkezdte kiaknázni és elégetni. Újabban a napelem lehetne az egyik megoldás arra, hogy a helyzet ne súlyosbodjon tovább.

Azonban sajnos még nagyon kevesen szánják rá magukat, hogy a saját házukra ezt az új technológiát tétessék fel. Persze kifogások mindig voltak és lesznek. Legtöbbször az anyagiakra hivatkoznak, mondva, hogy túl sokba kerül a napelem megvásárlása, felszereltetése és beüzemeltetése.

Azonban az utóbbi években egyre csökkentek a gyártási költségek, így már nem kerül horribilis összegbe a ház tetőszerkezetére a napelem felszereltetése. Ugyanakkor ezt egyetlen alkalommal kell elvégezni és a következő 25 évben ingyenes lesz a lakásban az energia. Kiszámítva ez hatalmas segítség, hiszen többet nem kell villanyszámlákat fizetni.

Címkék: