OMD - Változtasd meg a világot napi 1 étkezéssel

Módosításra buzdít az OMD – Változtasd meg a világot napi 1 étkezéssel

A klímaváltozás bizonyítékai, amit magunk körül láthatunk nem egyéb, mint hurrikánok, árvizek, földcsuszamlások, erdőtüzek sorozata, amiből kiderül, hogy egyáltalán nem vigyázunk a bolygónkra. Pedig nem lenne bonyolult óvni a környezetünket, ahogyan meg van írva az OMD – Változtasd meg a világot napi 1 étkezéssel című könyvben is.

A kiadvány Suzy Amis Cameron amerikai környezetvédő szakértő, korábban színésznő és modell műve. Ebben leírja, hogyha csupán napi egy étkezést alakítunk másképpen, mint eddig, a hús- vagy tejalapú étkezést növényi alapúra cseréljük le, akkor az ökológiai lábnyomunkat 25%-al csökkenthetjük. Amennyiben átállunk teljesen növényi étkezésre, ez az arány elérheti akár a 60%-ot is.

Ugyanakkor ez a szervezetünknek is jót tesz, hiszen csökkenthetjük vele a szívbetegség, a rák és a diabétesz megjelenésének kockázatát. Az OMD – Változtasd meg a világot napi 1 étkezéssel című könyvben az is szerepel továbbá, hogy ezzel az egy változtatással segíthetünk mindnyájunknak megóvni a vizet, a talajt és a levegőt.