Ezeket érdemes tudnia a gyermekszemészeti problémákról

szemészeti rendelő

Szemészeti rendelő

Sajnos megtörténik, hogy már egészen kicsi gyermeknek is vannak látásproblémái, és a szülei kénytelenek szakorvoshoz vinni. Sokféle baj miatt történhet ez, de rengeteget segíthet, ha időben diagnosztizálásra kerül a gond. Egyes szemészeti rendelők szerint (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14) már 3 éves kor alatt is érdemes lehet gyermekszemészeti vizsgálatot végezni. A Budai Szemészeti Központ munkatársai tudják, hogy a gyerekek gyakran tartanak az orvosoktól, különösen abban az esetben, ha volt már kellemetlen élményük.

Ezért igyekeznek megteremteni egy olyan közeget, amelyben a kicsik jól érzik magukat, és a vizsgálatokat játékos feladatokként élik meg. A csöppségeket egy szemészeti vizsgálatra készülő mackó történetével készítik fel az első találkozásra, amihez persze szükség van a szülők segítségére is. Így nem fogja kellemetlen meglepetés érni a kicsiket a vizsgálat során, és sokkal együttműködőbbek lesznek. De lássuk pontosan, hogy milyen probléma esetén lehet bejelentkezni vizsgálatra ebben a központban!

Például születés utáni vizsgálatra, ha egy hét után sem múlik a szem vörössége és gyulladása. De szemfelszíni gyulladások, allergiák, akut könnytömlő-gyulladás kezelésének érdekében szintén felkereshetjük a Budai Szemészeti Központot. Nagyon gyakori az, hogy kancsalság hátterének tisztázása érdekében keresik fel a szakorvosokat a szülők a gyerekekkel. Továbbá a tompalátás szűrése, a tartósan fennálló könnyezéses panaszok vizsgálata szükségességének esetében is a legjobb döntés ebbe a központba látogatni a kis pácienssel.

Azon a családok esetében, ahol fénytörési hiba vagy kancsalság, esetleg szemészeti tumoros betegség előfordult, kihagyhatatlan a kicsiknél is a szűrővizsgálat. Előfordul, hogy gyermekorvos, védőnő, esetleg oktatási intézményben vagy otthon, játék közben észlelt látásprobléma esetén keresik fel a szakorvosokat. Szemüvegfelírás céljából úgyszintén a Budai Szemészeti Központ lesz az ideális hely. Szomorú dolog, ha egy gyereknek látásgondjai vannak, de van erre megoldás.