Vesse papírra a gondolatatit csőtollal!

csőtoll

Csőtoll

A művészeknek a filcek már régóta az egyik kedvenc eszközük, a fantáziák különböző felületeken való megtestesítésénél. A csőtoll papíron, szöveten, vásznon, üvegen, fán és műanyagon is alkalmazható. Ezzel rajzolva a hatás szinte azonnal elérhető, a felület különösebb előkészítése és a száradás megvárása nélkül.

Annak köszönhetően, hogy ennek a művészi eszköznek a festéke folyékony, a készítők sima vonalakat és szinte láthatatlan átmeneteket érhetnek el. A csőtollak gazdag palettája megkönnyíti a legmerészebb és legszínesebb ötletek megtestesítését.

Viszont annak ellenére, hogy elsőre látszólag könnyű a filccekkel történő rajzolási technika, mégis gondosan és körültekintően kell megközelíteni a munkafolyamatot, mivel néha nehéz, esetenként pedig lehetetlen kijavítani a műben elkövetett kisebb-nagyobb hibákat. A markerekkel való festés során olyan hatás érhető el, ami az akvarellel készített rajzokhoz hasonlít a leginkább. A csőtollakkal végzett munka könnyű, de a végeredmény egyszerűen elképesztő.

Címkék: