Műlencse árak

A multifokális műlencse beültetés ára és kezelési menete

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy áteshet lézeres látásjavító beavatkozáson, először is részt kell venni egy alkalmassági teszten. Aki nem töltötte be a 18. életévét, az eleve kizáró ok. Azzal is tisztában kell lenni, hogy a beavatkozás árai magasak. A drszaboantal.hu linkre kattintva megtekintheted a teljes árlistát. Természetesen kupont is le tudsz tölteni, amivel elég nagy kedvezményt tudsz igény bevenni, például a Z Femto 7D lézeres beavatkozásra.

Az árak tájékoztató jellegűek. Sajnos nem tudod egyedül eldönteni, hogy milyen típusú műtétre lesz majd szükséged. Ehhez szakember kell, aki megvizsgálja a látásod és ellenőrzi a szürke- vagy zöldhályog jelenlétét is. Azért sem mindegy, hogy milyen eljárást kell elvégezni, mert van olyan fajta, amelyiknél műlencsét ültetnek be, de akár a Zero-Touch műtét is szóba jöhet. Ez utóbbi egy roppant egyszerű folyamat. Nem alkalmaznak mechanikai eszközöket, hiszen a 7D lézert alkalmazó gép fog dolgozni. Az eljárás fájdalommentes és a gyógyulási folyamat is rövid.

Mi dönti el a kezelés folyamatát?

Ha rászántad magad egy lézeres látásjavító műtétre, akkor nincs más feladatod, mint elmenni egy vizsgálatra. Itt eldől minden! Többek között az is, hogy egyáltalán szükséged van-e műtétre és ha igen, akkor az melyik fajta lesz. Ha megtörténik a műtét, akkor az alkalmassági vizsgálat árát visszakapod. Ez már egy pozitívum. Továbbá, ha az orvos úgy találja, hogy számodra a Z Femto 7D beavatkozás lenne a legalkalmasabb, akkor kupont is tudsz hozzá letölteni.

A kuponnal jelentősebb összeget meg tudsz takarítani. A kezelés sokféle lehet. Azonban, minden beavatkozás után szükség van a regeneráló és fájdalomcsillapító cseppekre. Sokaknál még a műkönny is bevezetésre kerülhet, hogy csökkenjen a hártya összehúzódása miatti égő érzés. Akiknél a dioptria olyan nagymértékű, hogy csak műlencse beültetés jöhet szóba, lehet szemüvegesek maradnak. Viszont már jóval kisebb dioptriával kell megvásárolniuk az újat. Erre is van lehetőség a weboldalon.

Miért jó a multifokális műlencse?

A lencsebeültetés nagyon hasonló a szürkehályog műtétekhez. Ezzel a beavatkozással elsősorban a távollátás képességén lehet javítani. Ha túl magas dioptriával rendelkezik valaki, akkor sajnos nincs lehetősége a lézeres látásjavításra. Viszont, ha az illető még nem múlt el 45 éves, akkor van számára megoldás. Ez nem más, mint a szemen belüli kontaktlencse. A műlencse beültetés rendkívül modern eljárás, ami biztonságos is. Ráadásul megelőzhető vele a szürkehályog kialakulása és kezelhető vele a szemlencse elhomályosodása.

Az első vizsgálat során kerülni kell a kontaktlencse viselését, ami csupán 2 órát vesz igénybe. Ahhoz, hogy az orvos meg tudja vizsgálni a szemet, pupillatágítót csepegtetnek bele. Ettől 2-3 órán keresztül biztosan homályos lesz a látás, viszont nem jár fájdalommal. Ha pedig a szemész úgy határoz, hogy alkalmas a műtétre, akkor ki kell választani a lencse típusát, amit egyedileg megterveznek. Ez után pedig már csak a műtét napját kell kiválasztani és betartani a lábadozáshoz adott instrukciókat.

Címkék: