Tényleg megéri multi split klímát választani?

Multi split klíma

Multi split klíma

Már jó pár éve folyamatosan előtérbe kerül a globális felmelegedés témája, de általában amit nem tapasztal az ember a saját bőrén, azt nem szokta komolyan venni. Az utóbbi években azonban már érezni lehet, hogy mit jelent ez, hiszen a nyarakat már alig lehet kibírni klíma nélkül és lassan a ház minden helyiségében szükség van egyre. Sok esetben meg lehet úszni egy második klímának a megvételét, ha ilyen típusú berendezést választ.

Az emberek többsége amellett dönt, hogy beruház egy nagyobb teljesítményűre és azt elhelyezi a legtöbbet használt szobában, de ahogy nő a kinti hőmérséklet, úgy kezd egyre inkább bebizonyosodni, hogy ez nem pont így működik. A fent említett típus nagy előnye az, hogy egy beruházással és beszerelési macerával több helyiség hűtése is kényelmesen megoldható. A multi split klímákhoz ugyanis egyetlen kültéri egység jár és ehhez akár 5 beltéri egységet is lehet csatlakoztatni. Természetesen ez nem kötelező, lehet 2 vagy 3 helyiség fűtését biztosítani, azonban ha a továbbiakban kiderül, hogy szükség lenne több klímára is, akkor nem kell újra egy teljes berendezést vásárolni, elég egy újabb beltéri egységet csatlakoztatni a már meglévőkhöz. Az sem előre meghatározott, hogy milyen legyen ez a klíma, ha valaki úgy látja jónak, akkor tehet akár helyiségenként más típusút, hiszen lehet választani oldalfalit, kazettásat vagy más modellt is, így könnyen hozzá lehet igazítani az adott szoba stílusához.

A multi split klímák ebből a szempontból igen gazdaságosak, de emellett még van számos előnyük, amelyek megkönnyítik a kezelésüket, illetve hozzájárulnak ahhoz, hogy a működtetésük gazdaságos legyen. Itt van például a Wi-Fi vezérlés lehetősége, ami jelentősen megkönnyíti a használatot, hiszen egy okostelefon segítségével gyakorlatilag a világ bármelyik részéről irányítható. A távirányítóba beépített érzékelő biztosítja azt, hogy mindig a kívánt hőmérséklet legyen a felhasználó otthonában. Az öntisztító funkció arról gondoskodik, hogy üzemeltetés után mindig eltávolítsa a beltéri egységből a lerakódott párát.

Print Friendly, PDF & Email