SLS és SLES mentes baba sampon

baba sampon

Baba sampon

A SLS és SLES a legtöbb tisztálkodó szerben megtalálható, holott tudnivaló, hogy káros hatással lehetnek a bőrre és ezáltal a szervezetre is. Többek között bőr szárazságot okozhatnak, mivel nemcsak a zsíros szennyeződéseket tűntetik el, hanem a bőr felső hidrolipidrétegét is, ami által felborítják a faggyútermelődés egyensúlyát.

Egy baba sampon semmiképpen sem szabadna tartalmazzon ilyen kockázatosabb anyagokat, mégis vannak olyan kimondottan kisgyermekeknek készült termékek, amelyeknek nagy részét képezi ez a két vegyület. Éppen ezért kell nagyon körültekintőnek lenni, amikor a baba sampon kiválasztására kerül sor és mindig megnézni az összetevők listáját.

Ha szerepel a készítmény címkéjén a S.L.S. (Sodium Laury Sulfate) (és/vagy a S.L.E.S., akkor azonnal félre lehet tenni, amennyiben nem szeretnénk gondot okozni a kicsinknek. Továbbá arra is érdemes odafigyelni, hogy egyéb szintetikus összetevők, tartósítószerek és mesterséges illatanyagok se legyenek benne, mert a piciknek ezek is súlyos gondokat okozhatnak. A legjobb a tanúsított bio baba sampon, ami csak bioaktív, főként gyógynövény hatóanyagokat tartalmaz és mentes mindenféle kockázatos anyagtól.

Print Friendly, PDF & Email
Címkék: