Praktikus és attraktív a borostyán apácarács

árnyékoló háló

Árnyékoló háló

A mezőgazdászok tisztában vannak azzal, hogy tavasszal és ősszel bizony még a fagytól és a nagy hidegtől is védeni kell a növényeket, a nyári meleg hónapokban pedig a forrósággal, az erős nappal szemben kell azoknak megadni a védelmet. Az utóbbit illetően az árnyékoló háló egy kiváló segédeszköz lehet.

Ez megvédi a növényeket a tűző Nap okozta napégéstől és levelek perzselődése is elfelejthető. Lehet, hogy régebben ez nem volt olyan nagy gond, mondjuk 40 évvel ezelőtt, amikor még csak egy-két növénynél volt ez megfigyelhető, mint például a zöldbabnál.

Azonban manapság már a paprikán, a paradicsomon, az uborkán, a káposztaféléken, de a szőlőn, gyümölcsféléken is gyakori jelenség. Éppen ezért, az árnyékoló háló a mai mezőgazdászok egyik hű társa, amelyik segít megvédeni a növényeket.

Lehet, hogy a fóliáknál és az üvegházaknál lehetőség van a héjazat festésére, azonban a szabadföldi termesztésnél ez szóba sem jöhet. Itt csakis az árnyékoló háló jelenti az egyetlen opciót. De melyik mellett érdemes dönteni, hiszen itt is elég nagy a választék?

Sok szakember szerint, a legtöbb előnyt garantáló árnyékoló háló a duplán vagy háromszoros rétegben kifeszített sárga és sárgás-vörös raschel típusú kellék. Ennek az alkalmazása jónak bizonyult. Sőt, ebből még a más színezés, akárcsak a zöld fajta is jelentős védelmet mutatott a káros napsugárzással szemben.

Az efféle háló megvehető a belatasgatlo.hu boltban, ahol nem mellesleg a borostyán apácarács is beszerezhető. Ennek a praktikussága vitathatatlan. Azonban sokan nemcsak ezért veszik meg ezt, hanem ezért is, mert ez nagyon mutatós. Nem is csoda hát, hogy sok helyen fellelhető.

A borostyán apácarács nem csupán a kertben lehet egy jó választás a növények felfuttatásához. Mivel ez ennyire népszerű, ezért biztos, hogy nagyon sokan találkoztak már ezzel különféle helyeken. Sokan persze nem tudják, hogy arról a bizonyos borostyán apácarács megoldásról van szó.

Ezen alternatívának nagy előnye, hogy nem csupán kültéren, de még beltéren is lehet ezt alkalmazni. Sőt, egyre elterjedtebben használják a bútorkészítők és lakberendezők, hobbi asztalosok is. Tehát sok területen jó választás lehet a borostyán apácarács.

Címkék: