Piercing fejfájás elle

Piercing fejfájás ellen: van, akinek már bevált!

A fejfájás, ezen belül is a migrénes típus rendkívül kellemetlen, megnehezíti, sőt, esetenként lehetetlenné teszi a mindennapokat, ezért tenni kell ellene valamit, de nem mindig gyógyszerekkel, mert vannak olyan természetes módszerek is, mint például a migrén piercing. A Medical Piercing Szalon szerint a pácienseknek több mint a 90%-a adott pozitív visszajelzést a kezelésre.

A fül bizonyos pontjainak ingerlése pozitív hatással lehet bizonyos belső folyamatokra és ezt a tényt már az ősi Kínában is felismerték. Már akkoriban megfigyelték, hogy egyes pontok a külső fül területén összeköttetésben állnak a szervekkel és ezeket a dolgokat le is jegyezték.

Ugyanezen a módon jött létre a talp és a kéz reflexológiája is. A migrén piercing szintén ez alapján működik, vagyis állandó inger alatt tartja a vagusnak is nevezett X agyideget, más néven bolygóideget. Ez nyugtató, fájdalomcsillapító, szorongáscsökkentő hatással van a teljes szervezetre. Nemcsak migrén esetén hatásos ez a testékszer, hanem egyéb típusú fejfájást is megszüntethet.

Hová kerül a migrén piercing?

Ezt a testékszert, más elnevezéssel Daith piercinget a fülben elhelyezkedő olyan pontba helyezik, aminek ingerlése fájdalomcsillapító és relaxáló hatással van a szervezetre. Tulajdonképpen, a nyugati világban először az 1990-es években fedezték fel a migrén piercing nagyszerű hatását, amikor a divatékszerként piercinget viselők köreiben jelentős mértékben csökkentek a fejfájásos panaszok.

Napjainkban kutatások folynak ennek a hatásnak az igazolására. A London Migraine Clinic is elindított egy komoly vizsgálatot ebbe az irányba. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a résztvevők 75%-a, a migrén piercing behelyezését követően a fejfájás jelentős csökkenéséről vagy teljes megszűnéséről számolt be.

A piercinget viselők 82%-a teljesen elégedett ezzel a testékszerrel. A kutatást végző orvosok szerint, ez az eljárás kevésbé terheli meg a szervezetet, mint a fájdalomcsillapító gyógyszerek rendszeres alkalmazása. Persze a migrén piercing beszúrását szakemberre kell bízni.

Szalon, ahol beszúratható az ékszer

A Medical Piercing szalonban megbízható, tapasztalt, ügyes szakemberek dolgoznak, akiknek tudásában nyugodtan megbízhatunk. A szalonban először egy alapos állapotfelmérést végeznek a migrén piercing behelyezése előtt. Ennek során megvizsgálják a fül állapotát, a pácienst kikérdezik a panaszairól és felveszik a kórelőzményeket is.

Majd egy pisztolyos bemérés alapján meghatározzák a testékszer pontos helyét a fülön, ezután következik a szúrás, ami csak pár pillanat, mindössze egy rovarcsípés-szerű kellemetlen érzet. A szakember által használt migrén piercingek orvosi fémből készültek, amiket a behelyezés előtt autokláv gépben fertőtlenít.

Mindössze néhány percig kell a szalonban tartózkodni a migrén piercing beszúrását követően, miközben beszélgetünk az egészségügyi szakemberrel, aki megfigyeli, hogy minden rendben van-e. Kovács Gabriella fontosnak tartja a vendégek utánkövetését, ezért minden vendégétől kéri, hogy a beszúrás után 2 héttel adjon visszajelzést az állapotáról, tapasztalatáról.