Mindennel megbírkózik a Hitachi fúró

Hikoki fúrókalapács

Hikoki fúrókalapács

Egy fúróra bizony nem csupán a kőműveseknek és vízszerelőknek lehet szükségük, hanem bárkinek, aki azt akarja, hogy amikor szükség van rá, akkor tudjon fúrni egy lyukat a falba. Az ütvefúró Hikoki fúrókalapács egy olyan masina, aminél az ütési energiát egy körmös tárcsa racsnizása állítja elő a fúrógép első részében, a tokmány mögött. Az előállított energia a pneumatikus fúrókalapács ütés nagyságánál sokkal kisebb. A Hikoki fúrókalapács működésénél azt is meg kell jegyezni, hogy ha a felhasználó növeli a fordulatszámot, akkor ezzel egyidejűleg megnő az ütési energia is.

Az emiatt megemelkedett hőtermelés miatt, a betonba való fúráskor egy speciális fúróhegyre van szükség. A Hikoki fúrókalapács kiváló teljesítményének és megnövelt fordulatszámának eredményeként ez nyugodtan használható fához, fémhez és egyéb anyagokhoz. A Hikoki fúrókalapács azért az egyik legelterjedtebb szerszám, mert ezt sok módon lehet alkalmazni. Ezt garantálja többek között a mechanikus váltómű, a fordulatszabályozás, a nyomatékszabályozó elektronika és jobbra-balra forgás is. A fúró azért annyira praktikus, mert ebben a fúróhegyeket roppant egyszerűen be lehet helyezni, majd kivenni belőle, ezért bármikor szükség van valami másra, egy pár másodperc alatt megtörténhet a csere. Betonba fúráskor a Hitachi fúró nagyon felmelegedhet, ezért nem érdemes egy akármilyen fúróheggyel nekilátni a munkának. Ha rossz kelléket választ az ember, akkor nagyon hamar kiolvadhat a keményfém lapka és elromolhat a tartozék.

Aki biztosra akar menni és azt akarja, hogy a Hitachi fúró remekül teljesítsen, az kötelezően meg kell vegye a betonfúró szárat. Ezt ütvefúró géppel a betonhoz is használni lehet, nyilván bizonyos szabályokat betartva. Mivel magas minőségű gépről és kiegészítőről van szó, ezért a siker garantált. Nyilván, aki kímélni akarja a masinát, csak fokozatosan fog fúrni. Mindig érdemes 2 milliméterenként haladni. A Hitachi fúró elengedhetetlen része a betonfúró készlet. Ha esetleg nagyon kemény a beton, akkor érdemes megszakítani a fúrást, illetve hagyni egy kicsit pihenni a gépet és hűlni a szárat. Sohasem szabad erőltetni a gépet.

Print Friendly, PDF & Email