Milyen tandemugrás árakkal kell számolni?

Ilyen árakkal kell számolnia

Ilyen árakkal kell számolnia

Ön készített már bakancslistát? Még nem? Akkor itt az ideje annak, hogy összeállítson egyet, hiszen lassan eltelik az élet és még szinte alig élt, alig próbált ki valamit az élet izgalmasabb dolgaiból! Lépjen ki az komfortzónájából és élvezze végre azt az életet, ami eddig lehet, hogy csak a munka, meg a felelősségvállalások és a karrier körül forgott. Próbáljon ki valami extrémet, sőt, vadat, amiről eddig álmodni sem mert! Ha netán érez magában annyi bátorságot, hogy 4000 méterről ugorjon ki egy mozgó repülőből, akkor ilyen árakkal kell majd számolnia.

Mekkora egy ilyen ugrásnak az ára? Mindössze 45.000 Ft, ami valljuk be, nem valami túl sok, ha arra gondol, hogy ez nem egy mindennapi élmény, sőt, talán az életben csak egyszer fordul elő. Azonban, ha egyszer kipróbálta, hogy milyen élmény leugrani 4000 méter magasból, milyen átélni a szabadesést, amikor az arcába vág a szél, majd pedig ejtőernyővel földet érni, akkor erre garantáltan mindig fog emlékezni! Nem egy eset volt már, amikor valaki az első ugrás után beleszeretett a tandemugrásba vagy az ejtőernyőzésbe. Na, de mit is takar a tandemugrás? Tulajdonképpen nem egyedül kell elsőre leugrania, hiszen az életveszélyes lenne, hanem egy olyan tandempilótához erősítve, aki már több ezer ilyen ugráson van túl, tehát jócskán van tapasztalata ezen a téren. 4000 méterről kiugorva megközelítőleg egy percig élvezheti majd a szabadesést. Nagyjából ekkor érik el az 1500 méteres magasságot, ahol a tandempilóta kinyitja az ejtőernyőt, amivel biztonságosan földet érnek majd.

Ezek után elmondhatja, hogy ezt is megcsináltam, majd pedig egy újabb pipát tehet a bakancslistájára. Nyilván, hogy nem ugorhat bárki. Az alsó korhatár 12 év, aki pedig még nem töltötte be a 18. életévét, azoknak szülői beleegyezésre lesz szükségük, sőt, a szüleikkel együtt kell megjelenniük a helyszínen. Ugyanakkor maximális súlyhatár is van, ami a hölgyek esetében 90, a férfiak esetében pedig 100 kilogramm. Amennyiben ezek a kritériumok teljesülnek, akkor már semmi akadálya, hogy leugorjon 4000 méterről.

Print Friendly, PDF & Email