Mikor térül meg a napelem telepítés?

napelem rendszer telepítés

Napelem rendszer telepítés

A napelem rendszerek telepítése az utóbbi években rendkívüli módon elterjedt hazánkban, hiszen ez számos előnnyel jár. Azonban sokan felteszik a kérdést, hogy mikor, hány év alatt térül meg ez a nem alacsony költségű beruházás? Több tényezőtől is függ a napelem rendszer telepítés megtérülése. Elsősorban a háztartás energiaigénye befolyásolja a megtérülési időszakot. Továbbá, ennek kiszámításakor figyelembe kell venni a rendszer kiépítésének költségeit, valamint a várható energia-megtakarítást. A megtérülési időt több tényező is befolyásolja.

Nem mindegy, hogy milyen minőségű és hatásfokú napelemeket és invertert használunk, a gyenge színvonalú beépített anyagok alkalmazása akár évekkel is leronthatja a napelem rendszerünk megtérülésének idejét. Ha nem megfelelő a rendszer tájolása, akkor lényegesen kevesebb energiát termelnek a napelemek. Hatással van a megtérülési időre a tartószerkezet kivitelezésének minősége, illetve a napsütéses órák száma és az árnyékolási tényezők.

Tehát, a napelem telepítés során is szükséges a minőségre és a precíz, megfontolt munkára összpontosítani annak érdekében, hogy minél előbb élvezhessük annak előnyeit, ne érezzük úgy, hogy anyagilag nem érte meg a befektetés. Ha ez megvan, akkor kizárólag előnyökkel számolhatunk. A rendszerrel kiválthatjuk a háztartásunk teljes áramfogyasztását, használhatjuk fűtésre, hűtésre, a meleg víz előállítására egyaránt. Viszonylag rövid idő alatt visszahozza az árát, ráadásul jelentősen növeli az ingatlan értékét.

Egy jól kivitelezett napelemes rendszer már a beüzemelés első napjától kezdve bevételt termel. Karbantartást nem igényel, éves díjakat sem kell fizetnünk rá. De ehhez feltétlenül tapasztalt szakemberek segítségére lesz szükségünk, akik megalkotják az egész rendszert, kezdve a tervezéstől a kivitelezésig. Ha Ön is napelem rendszert szeretne telepíttetni a házára, akkor érdemes felkeresnie az stnapelem.hu weboldalt, ahol könnyen felveheti a kapcsolatot a szakértőkkel. E-mail-ben, telefonon és személyesen is felkeresheti a céget.