fehérjepor

Mennyi fehérje kell edzéshez?

A fehérje alapvetően szükséges a test egészséges működéséhez, de ennek bevitele edzések idején fokozottabb kell legyen, mint máskor. Ilyenkor a fehérjeporokat használják, bár sokan nem tudják, hogy pontosan mennyit ajánlott fogyasztaniuk ebből. Sok mindentől függhet, hogy kinek mennyi fehérjepor kell edzéshez. A készítmények megtalálhatóak tejes és tejmentes változatban egyaránt. A tejből készült proteineknek az emésztéséhez több energia kell, mint amennyit tartalmaznak, így a mérlegük negatív energetikai szempontból.

Ha ilyeneket fogyasztunk, akkor ellátjuk az izmainkat, sejtjeinket fehérjével, azonban csökken a testzsírszázalékunk. Fogyasztás előtt mindenképpen tanácsos ellenőrizni, hogy a gyártó mennyit ajánl belőle. Fontos az is, hogy mikor történik a bevitel. Az a legoptimálisabb, ha a nap folyamán egyenletesen visszük be a szervezetünkbe, mivel egyszerre csak 30 grammot képes megemészteni. A legjobb, ha reggel, ébredés után fogyasztjuk el, hiszen egész éjjel nem jutottunk semmiféle táplálékhoz.

Kiválóan hasznosul az éhgyomorra bevitt protein a szervezetben. Az edzés utáni időpont szintén nagyon jó, mert ekkorra már az izmok teljesen kiürítették a raktáraikat és félő, hogy a saját izomszövetekhez nyúl a test. Ha késő este megéhezünk, ami gyakran megtörténik, akkor is egy fehérje shake elfogyasztása, mint bármilyen étel, vacsora, mert az utóbbi hizlal. Tehát a fehérjepor nemcsak a sportolóknak hasznos, hanem mindenkinek, ugyanis remek hatása van az egész testre. Egy fehérjeturmix nagyon jót tesz az agyműködésnek is.

Ez egy gyorsan felszívódó, magas minőségű tápanyag, ami egyáltalán nem hizlal. Sokaknak ez a tulajdonság teszi valódi szuperélelmiszerré. Minimális kalóriabevitel mellett, rengeteg energiát ad a fehérjepor, ami akkor jön jól elsősorban, ha valaki fogyni szeretne, illetve azoknak is, akik meg akarják tartani az ideális testsúlyukat. Építi és megőrzi az izmokat, csökkenti a savasodást, támogatja az immunrendszert oly módon, hogy emeli a szervezet glutation szintjét.

Címkék: