Kategória Klíma

Tényleg megéri multi split klímát választani?

Multi split klíma

Multi split klíma

Már jó pár éve folyamatosan előtérbe kerül a globális felmelegedés témája, de általában amit nem tapasztal az ember a saját bőrén, azt nem szokta komolyan venni. Az utóbbi években azonban már érezni lehet, hogy mit jelent ez, hiszen a nyarakat már alig lehet kibírni klíma nélkül és lassan a ház minden helyiségében szükség van egyre. Sok esetben meg lehet úszni egy második klímának a megvételét, ha ilyen típusú berendezést választ.

Az emberek többsége amellett dönt, hogy beruház egy nagyobb teljesítményűre és azt elhelyezi a legtöbbet használt szobában, de ahogy nő a kinti hőmérséklet, úgy kezd egyre inkább bebizonyosodni, hogy ez nem pont így működik. A fent említett típus nagy előnye az, hogy egy beruházással és beszerelési macerával több helyiség hűtése is kényelmesen megoldható. A multi split klímákhoz ugyanis egyetlen kültéri egység jár és ehhez akár 5 beltéri egységet is lehet csatlakoztatni.

Olvasd Tovább

Mi alapján keressek klíma nagykereskedelmet?

Nem mindegy, hogy melyik klíma nagyker mellett döntünk

Nem mindegy, hogy melyik klíma nagyker mellett döntünk

Mindenki keményen meg kell dolgozzon a pénzéért, ezért senki nem szeret úgy vásárolni valamit, hogy ne legyen biztos benne, minőségi termékre adta ki a keresetének egy részét. A klímák vásárlása esetében is jól átgondolt döntést kell hozni, hiszen nagyobb összegről van szó és mindenképpen hosszú távra kell tervezni. Cégek esetében még elgondolkodtató kérdés lehet, hogy melyik klíma nagyker mellett teszik le a voksukat.

Egy irodaház esetében például gondolni kell arra, hogy az ott dolgozóknak olyan körülményeket kell teremteni, amelyekben napi 8 órában kellőképpen el tudják látni a feladataikat. A túl magas hőmérséklet, a kiszellőzetlen helyiségek mind rossz hatással vannak a koncentrációra, teherbírásra. Ha sikerül biztosítani az irodákban a megfelelő klímát, a dolgozók is jobban érzik magukat, ami közvetve a munkáltatónak is a hasznára válik.

Olvasd Tovább

A hővisszanyerős légkezelők ismertető jegyei

Bárhol használható hővisszanyerős hőkezelő

Napjainkban már rengeteg szellőzés-technikai megoldás létezik, amelyek lehetnek akár egyszerűek, de akár nagyon bonyolultak is. Jelen esetben a hővisszanyerős légkezelő bemutatására teszünk kísérletet, bár el kell mondani, hogy talán egy könyvre való szakirodalom is összegyűjthető már a témában, annyira sokféle típus és megoldás létezik.

Meg kell említeni, hogy léteznek 1 helyiséges berendezések, illetve a másik nagy csoportot a légcsatornázható megoldások alkotják. Legyen szó bármilyen fajtájú hővisszanyerős légkezelők jellemzéséről, minden esetben elmondható, hogy ezek mind nagyon kicsi zajszinttel működtethetőek és általában rendkívül gazdaságosak is, mert a villanyszámlának nem szabadna túlságosan nagy meglepetést okoznia.

Alkalmazhatóságukat illetően úgy lakossági, mint kereskedelmi célú, vagy ipari termelést végző egységben beszerelhetőek és működtethetőek. A hővisszanyerős légkezelők mindenesetre nem fognak csalódást okozni az új gazdájuknak, mert nagyban javul majd a környezet élvezhetősége.

Olvasd Tovább