Kiknél a legsürgetőbb az érszűkület kezelése?

Az anyagcsere zavarok általában a koleszterin és a kalcium lerakódásához vezetnek az erek falain és ez az érelmeszesedésnek nevezett betegség kialakulását okozza. Az erek térfogata csökken és a vérrel ellátott szerv éhezik. Ha el van hanyagolva az érszűkület kezelése, a szív ereiben kialakuló érelmeszesedés koszorúér betegséghez, szívinfarktushoz, az alsó végtagokban kialakuló érelmeszesedés pedig időszakos sántításhoz, de akár a végtagok üszkösödéséhez is vezethet.

Az érelmeszesedés során, pontosabban annak korai szakaszában az ember kevés vagy semmilyen kellemetlenséget nem tapasztal. A betegség fokozatosan alakul ki és gyakran nem jár tünetekkel. Ilyenkor az érszűkület kezelése csak meglehetősen későn történik meg. A lábak ereinek elmeszesedése általában az 50 év feletti embereket érinti. A betegség első jelei a következők: gyors fáradás és fájdalom a vádliban, a lábujjak és a lábfejek bőrének sötétedése, sebek megjelenése, amelyeknek a gyógyulása sokáig tart. Ezek a tünetek az érszűkület kezelése mielőbbi elkezdésére utalnak.

Fekélyes láb kezelése – kérdések és válaszok

Kétségei vannak egy érsebész felkeresésével kapcsolatban és szeretne többet megtudni az állapotáról, mielőtt orvoshoz fordul? Az interneten rengeteg információ érhető el a fekélyes láb kezelése témakörben. Ezek a cikkek azonban többnyire csak bevezető jellegűek és nem adnak választ a konkrét kérdésekre. Az aggasztó kérdésekre a beteg a leggyakrabban csak az érsebésszel való találkozón kaphat választ.

Ahhoz, hogy a betegséggel kapcsolatban minden információ a rendelkezésére álljon, a weboldalunkon összegyűjtöttük a szakorvosnak leggyakrabban feltett kérdésekre a válaszokat. Biztosak vagyunk benne, hogy nálunk hasznos útmutatót fog találni a fekélyes láb kezelésére vonatkozóan. A betegek a legtöbbször arra kíváncsiak, hogy mi okozhat fekélyt? A kórkép előfordulása számos tényezőtől függ. A leginkább elterjedtek a visszerek és a krónikus vénás elégtelenségek. Ezek valamelyikének jelenlétében a fekélyt okozhatja egy fertőző betegség is. Még több hasznos bejegyzést olvashat a fekélyes láb kezelése témában a honlapunkon.