Honnan származik az eukaliptusz illóolaj?

eukaliptusz illóolaj

Eukaliptusz illóolaj

Távoli vidékekről nagyon sokféle növények a kivonata jutott el már az öreg kontinensre, hiszen azok az itteni klímán képtelenek lennének megélni. Az Ausztráliában, Új-Guinea és Indonézia területén honos különféle eukaliptusz fajták kiváló alapot adnak arra, hogy a leveléből megtörténjen a kitűnő minőségű összetevő kivonása. Ilyen módon születik meg az eukaliptusz illóolaj, amit sokféle formában fordíthatunk az előnyünkre.

Egyre jobban elterjedtek a különféle párologtató módszerek, amelyek segítségével a lakás levegőjébe juttathatóak az aromák. Az eukaliptusz illóolaj jól párosítható cédrus, szantálfa, erdeifenyő készítményekkel, fokozva a hatékonyságát.

Ismerjük meg szakirodalomból, hogy pontosan milyen esetekben ajánlott az alkalmazása és bátran tegyük próbára! Nagyon kellemes hűsítő érzetet nyújt a jelenléte a levegőben és még tisztító képességei is vannak erre nézve. Az eukaliptusz illóolaj már néhány százasért beszerezhető. Gondoskodjunk róla, hogy legyen kéznél elegendő mennyiség és igyekezzünk az élet több területén kiaknázni a képességeit!