Helyes viselkedésre tanít a kutyajáték

kutyajáték

Kutyajáték

Annak érdekében, hogy háziállat élete, persze nemcsak egy kiskutya, hanem egy felnőtt esetében is teljes legyen, nem elegendő a minőségi étel vásárlása, az időben történő séta és a gondozás. Az eb nem élhet boldog életet speciális kutyajáték nélkül. A lakásban tartás korlátozza az állat motoros aktivitását, míg a szabadtéri gyakorlatok, különösen a friss levegőn végzettek, kedvezőek az egészségére nézve.

Ezzel pedig megelőzhető a testi inaktivitás és elősegíthető az állat a megfelelő fizikai állapotának fenntartása. A speciális kutyajáték mindegyike segít számos probléma megoldásában. Példának okáért a kiképzés alapjainak meghatározását, valamint a bizonyos parancsok végrehajtásának megszoktatását.

Az állat hajlandó részt venni a tanulási folyamatban, ha olyan kutyajátékokkal társul, amelyeket szeret. Másik fontos előnye, hogy bizalmi kapcsolatot hoz létre a tulajdonosokkal, fejleszti az állat interperszonális készségeit, valamint az emberekkel, különösen a gyermekekkel való megfelelő viselkedést.

Címkék: