Hegyen-völgyön túracipőben

Kényelmes túracipő

Kényelmes túracipő

A természetben való barangolás egy igen kellemes és felüdítő tevékenység. Azonban szükség van hozzá a megfelelő felszerelésre és kiegészítőkre is. Az egyik legfontosabb a kényelmes és praktikus öltözet. Ennek összeállításakor különösen nagy figyelmet kell fordítsunk a túracipő minőségére.

A hosszú gyaloglás igen megerőltető lehet, ha nem megfelelő a lábbelink. Itt nemcsak a cipő mérete a fontos, bár tény, hogy ez az egyik legjelentősebb kritérium, ám a minőségre is figyelni kell. A jó minőségű túracipő nem fog cserbenhagyni minket a legnehezebb útszakaszokon sem.

Nem fog leválni a talpa, nem fog kiszakadni és nem fog beázni sem, miközben a patakon átkelünk. Persze mindenki aszerint választ magának túracipőt, hogy milyen terepen kirándul. Aki csak a síkvidéki, esetleg könnyen bejárható magaslatokon szeret barangolni, annak az olcsóbb, egyszerűbb lábbelik is megfelelnek.

Azonban annak, aki magashegyi túrára készül, kiemelten fontos, hogy megbízható, strapabíró túracipőben induljon útnak. Ez nemcsak a kényelmi szempontok miatt lényeges, hanem a testi épsége megőrzése szempontjából is.

Címkék:  ,