Fűmag a terület igényeihez szabva

Fűmag

Fűmag

A pázsit gyakori látvány a kertes ingatlanok udvarán. Néhány évtizeddel ezelőtt indult meg ennek a térhódítása és még manapság is nagy divat, bár a környezeti viszonyok elég nehézzé teszik a gyepkultúra ápolását, megtartását. Amire mindenképpen szükség lesz, az a megfelelően kiválasztott fűmag. A talaj előkészítés következő lépése a magok elszórása, de nem mindegy, hogy milyen keverék kap főszerepet.

A kínálat már elég komolyan kiszélesedet, a különféle igényekhez igazodva. Ilyen formában már megtalálja mindenki, amire igénye lesz. Kapható szárazság- és árnyéktűrő, de még kevés nyírást igénylő fűmag keverék is. A százszorszép jelenléte szintén kedvelt az összetételben, mert ad valami változatosságot és egyediséget.

De közel sem elég csak a vetésben gondolkodni, mert a rendszeres ápolás és a gyakori felújítás sem maradhat el. Ha a levágott szárak helyben hagyása történik, akkor kevesebb tápanyag kijuttatására lesz szükség. A minőségi fűmag gondoskodik róla, hogy életerős állomány képződjön, ami lehetőleg hosszú éveken át kitart és remek látványt nyújt.

Címkék: