Finn szauna – élmény és egészség egy helyen

finn szauna

Finn szauna

Miért is olyan jó izzasztani magunkat egy 90-100 C fokra felfűtött, fából készült kabinban? Ha eddig még nem ismerte a hagyományos finn szauna áldásos hatásait, egészségügyi előnyeit, akkor most röviden megosztjuk Önnel. A magas hőmérséklet hatására a vérkeringés felgyorsul, a szervezetünkben egy védekező mechanizmus indul el, ezzel erősödik az immunrendszer.

Edződik továbbá a test, égnek a kalóriák, fokozódik az anyagcsere. Kiváló a fertőzések és a baktériumok ellen, így megelőzés céljából télen nagyon ajánlott a finn szauna használata. A bőr pórusai kitágulnak, ezáltal elindul egy méregtelenítési folyamat, ami a narancsbőr elleni harcot is eredményesebbé teszi.

A hideg zuhannyal történő lehűtések a felmelegedett bőrt rugalmasabbá varázsolják, felfrissítik, üdévé változtatják. Egyszerre hat kitűnően a szervezet egészséges működésére és a szépségünk, fiatalságunk megőrzésére. A finn szauna kiváló relaxációs, szellemi meditációs hely, ahol valóban ellazulhatunk, kikapcsolódhatunk. Baráti társaságoknak kiváló közösségi élményt nyújthat.

Címkék:  ,