Kategória Egészség

Isiász

Isiász vagy gerincsérv: mi a különbség a kettő között?

Az isiász gyakorlatilag az ülőidegek gyulladása. Szokták ülőidegzsábának is nevezni. Egyáltalán nincs összefüggésben az életkorral, hiszen nem az idősek betegsége. Inkább azok szoktak szenvedni az isiásztól, akik hosszabb ideje végeznek ülőmunkát. Sokakat érdekel, hogy az isiász és a gerincsérv gyógyítható? A www.gyogytornaszom.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod. Az ülőidegzsába speciális gyógytornával kezelhető. Sajnos az isiász kialakulhat terhesség, ágyéki gerincsérv és bizonyos fertőzések miatt is.

A tünetei közé tartozik az izomgyengeség, a gyakori zsibbadás és a tűszúrás-érzés. Talán ez utóbbi tünet számít a legkellemetlenebbnek. Természetesen abból, hogy valaki szúrást érez a lábában, nem lehet egyértelműen rámondani, hogy ez isiász. Ugyanis a cukorbetegség, a magas vérnyomás, bizonyos gyógykészítmények és az ideggyulladás is okozhatja az ilyen kellemetlen érzést. A gerincsérv egyfajta kitüremkedés a csigolyák között. A gerincsérv is sérv, azonban nem a hastájékon jelentkezik, hanem a háton.

Olvasd Tovább
Piercing fejfájás elle

Piercing fejfájás ellen: van, akinek már bevált!

A fejfájás, ezen belül is a migrénes típus rendkívül kellemetlen, megnehezíti, sőt, esetenként lehetetlenné teszi a mindennapokat, ezért tenni kell ellene valamit, de nem mindig gyógyszerekkel, mert vannak olyan természetes módszerek is, mint például a migrén piercing. A Medical Piercing Szalon szerint a pácienseknek több mint a 90%-a adott pozitív visszajelzést a kezelésre.

A fül bizonyos pontjainak ingerlése pozitív hatással lehet bizonyos belső folyamatokra és ezt a tényt már az ősi Kínában is felismerték. Már akkoriban megfigyelték, hogy egyes pontok a külső fül területén összeköttetésben állnak a szervekkel és ezeket a dolgokat le is jegyezték.

Ugyanezen a módon jött létre a talp és a kéz reflexológiája is. A migrén piercing szintén ez alapján működik, vagyis állandó inger alatt tartja a vagusnak is nevezett X agyideget, más néven bolygóideget. Ez nyugtató, fájdalomcsillapító, szorongáscsökkentő hatással van a teljes szervezetre. Nemcsak migrén esetén hatásos ez a testékszer, hanem egyéb típusú fejfájást is megszüntethet.

Olvasd Tovább
Szemfenéki vénás elzáródás

Szemfenéki vénás elzáródás esetén javasolt kezelések

A diabéteszes retinopátia után, a második leggyakoribb retinális szembetegség a szemfenéki vénás elzáródás, ami általában az idősek látásvesztésének az okaként ismert. Egy komplex szemészeti betegség-csoportról beszélünk, amikor az ideghártyát ellátó véna elzáródik és trombózis alakul ki, amit feltétlenül kezelni kell. Erre is kitérnek a www.budaiszemeszet.hu weboldalon. A betegség formái az elzáródás helye szerint osztályozhatóak. Előfordul, hogy a centrális vénás törzs záródik el, illetve van, hogy a központi vénának csak egy ága.

Ez az adott területeken vérzéseket, ödémát okoz. Bármelyik eset áll fenn, a terápiát minél előbb tanácsos elkezdeni, mert a betegség súlyos esetben látásvesztéshez is vezethet. Persze, nem kizárólag a kor előrehaladása miatt alakulhat ki szemfenéki vénás elzáródás, mert ezt okozhatja egyéb egészségügyi probléma is. A problémát előidézheti a magas vérnyomás nem megfelelő kontrollja is. Ez a betegség az 50 év fölöttiek 73%-nál, illetve a fiatalabb betegek 25%-nál fordul elő.

Olvasd Tovább
profi gyógytornász Budapesten

Így dolgozik egy profi gyógytornász Budapesten

Rengeteg mozgásszervi probléma, fájdalom érheti az embert élete során, egyeseket könnyebben, másokat nehezebben lehet kezelni. Sok esetben tökéletes segítséget jelenthet a gyógytorna, a mozgásszervi problémák legtöbbje enyhíthető, illetve meg is szüntethető általa. Ebben is tud segíteni egy profi gyógytornász Budapesten. Hát-, derék-, nyak-, térd-, vállfájdalom, isiász, lumbágó és egyéb betegségek esetén érdemes felkeresni egy igazán profi gyógytornászt. A fővárosban működik a Gyógytornászom rendelő, aminek szakemberei a legjobb választást jelentik.

Miért? Elsősorban azért, mert egy alapos állapotfelmérést követően megmondják, hogy miért vannak fájdalmaink és személyre szóló, hatásos gyógytornasort állítanak össze. Ezeket a gyakorlatokat megtanítják a betegeknek és felügyelik azok elvégzését. Ugyanakkor garanciát is vállalnak, ami azt jelenti, hogy amennyiben mégsem a gyógytorna jelenti a megoldást a fájdalmakra, esetleg az ügyfél nem elégedett, akkor nem kell fizetnie.

Olvasd Tovább
Grantis egészségbiztosítás

Egészségügyi költségek fedezése: biztosítás vagy kölcsön?

Az élet egy játék – szokták mondani, de gyakran olyan kihívások elé állíthat bárkit, aminek a leküzdése elég sok erőforrást emészt fel. Bár gyakran lehet nagyon szórakoztató, de amire megéri figyelni, hogy csak ritkán van második esély. A macskáknak 9 életük van, de az emberek többségének csupán 1, amire ügyelni kell. Erre többnyire kevés hangsúly esik, egészen addig a pillanatig, amíg nem következik be valamilyen komoly dolog. Ez lehet sérülés, betegség, egyéb lelki vagy fizikai trauma.

A rohanó életvitel miatt, a megelőzés az, amire a legkevesebb időt szánnak a legtöbben. Pedig ezzel volna esély megelőzni a súlyos lefolyással bíró kórképeket. Elég egyetlen alkalom, ami mindent megváltoztat. Amikor rájössz, hogy mennyire esendő vagy, akkor másképpen fogod szemlélni a világot. Felmerülhet benned, hogy mit éri meg tenni mielőbb? Ezért is érdemes átfutnod a Grantis egészségbiztosítás útmutatóját. Az állami egészségügyről rengeteg szóbeszéd kering, de ami biztosan elmondható, az a fokozott leterheltség.

A mag...

Olvasd Tovább
fehérjepor

Mennyi fehérje kell edzéshez?

A fehérje alapvetően szükséges a test egészséges működéséhez, de ennek bevitele edzések idején fokozottabb kell legyen, mint máskor. Ilyenkor a fehérjeporokat használják, bár sokan nem tudják, hogy pontosan mennyit ajánlott fogyasztaniuk ebből. Sok mindentől függhet, hogy kinek mennyi fehérjepor kell edzéshez. A készítmények megtalálhatóak tejes és tejmentes változatban egyaránt. A tejből készült proteineknek az emésztéséhez több energia kell, mint amennyit tartalmaznak, így a mérlegük negatív energetikai szempontból.

Ha ilyeneket fogyasztunk, akkor ellátjuk az izmainkat, sejtjeinket fehérjével, azonban csökken a testzsírszázalékunk. Fogyasztás előtt mindenképpen tanácsos ellenőrizni, hogy a gyártó mennyit ajánl belőle. Fontos az is, hogy mikor történik a bevitel. Az a legoptimálisabb, ha a nap folyamán egyenletesen visszük be a szervezetünkbe, mivel egyszerre csak 30 grammot képes megemészteni. A legjobb, ha reggel, ébredés után fogyasztjuk el, hiszen egész éjjel nem jutottunk semmiféle táplálékhoz.

Olvasd Tovább

McKenzie torna: otthon is könnyen végezhető gyakorlatok

Gyógytornászom McKenzie rendelő

Gyógytornászom McKenzie rendelő

A kellemetlen betegségek gyakran nem azonnal éreztetik a hatásukat. Egy húzódás esetén máris érezhető a szúró fájdalom, ami általában, viszonylag rövid idő alatt helyrejön. Ez ellen is lehet tenni megelőzés formájában, de az utólagos kezelések szintén hatékonyak. Az igazán alattomos problémák ugyanakkor azok, amelyek szépen lassan, lépésről-lépésre alakulnak ki. Az előzetes csak enyhe diszkomfort érzet átalakul rendszeres, mondhatni krónikus órákon át tartó vagy állandósuló fájdalommá.

Ezt néhányan megpróbálják különféle fájdalomcsillapítókkal kezelni, de ez további problémákat vethet fel magával, amelyek újabb mellékhatásokkal járnak és már a belsőszervekre is ráhúzódhatnak. A gerinccel kapcsolatos panaszok többségében legegyszerűbben mozgással kezelhetőek. Természetesen nem mindegy, hogy éppen milyen típusú gyakorlatokat végez valaki. A gyógytorna az ideális, aminek szintén van több ága. A McKenzie terápia ennek az egyike, amit professzionálisan képzett szakemberek alkottak meg és vezetnek le.

Olvasd Tovább

Ha mindig rohanunk, akkor Bioco vitamin

Bioco vitamin

Bioco vitamin

Testünk megfelelő működéséhez több dologra is szükség van, mint például a helyes táplálkozás és a rendszeres testmozgás. A Bioco vitamin lényege pedig, hogy a táplálkozásba besegítsen, mivel nagyon nehéz csak az ételek által bevinni a szükség vitamintartalmat. Ha belegondolunk, akkor senki sem eszik annyi narancsot vagy nyers répát, amennyire tényleg szükség lenne, úgyhogy teljesen érthető, ha külső segítségre szorulunk.

Olvasd Tovább

Kiknél a legsürgetőbb az érszűkület kezelése?

Az anyagcsere zavarok általában a koleszterin és a kalcium lerakódásához vezetnek az erek falain és ez az érelmeszesedésnek nevezett betegség kialakulását okozza. Az erek térfogata csökken és a vérrel ellátott szerv éhezik. Ha el van hanyagolva az érszűkület kezelése, a szív ereiben kialakuló érelmeszesedés koszorúér betegséghez, szívinfarktushoz, az alsó végtagokban kialakuló érelmeszesedés pedig időszakos sántításhoz, de akár a végtagok üszkösödéséhez is vezethet.

Az érelmeszesedés során, pontosabban annak korai szakaszában az ember kevés vagy semmilyen kellemetlenséget nem tapasztal. A betegség fokozatosan alakul ki és gyakran nem jár tünetekkel. Ilyenkor az érszűkület kezelése csak meglehetősen későn történik meg. A lábak ereinek elmeszesedése általában az 50 év feletti embereket érinti. A betegség első jelei a következők: gyors fáradás és fájdalom a vádliban, a lábujjak és a lábfejek bőrének sötétedése, sebek megjelenése, amelyeknek a gyógyulása sokáig tart. Ezek a tünetek az érszűkület kezelése mielőbbi elkezdésére utalnak.

Olvasd Tovább

Védelmet biztosít a popsikenőcs

popsikenőcs

Popsikenőcs

A csöppségünk bőrének mindennapi ápolásához olyan készítményeket ajánlott használni, amelyek semmiféle irritációt vagy allergiát nem okoznak. Sajnos a gyógyszertárakban kapható legtöbb popsikenőcs színvonala nem tesz eleget a minimális elvárásoknak sem. Először is nincs kellemes illata, amit ráadásul a pici ruhája is átvesz, de ami ennél is kellemetlenebb, hogy az érzékeny területek pirosságát sem szünteti meg.

Olvasd Tovább