DIN RCA régi eszközökhöz

DIN RCA

DIN RCA

Bár manapság már nem számít szabványnak, de volt idő, amikor Hi-Fi gyártók előszeretettel használták. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a DIN RCA teljesen kiment a divatból, viszont az eszközök, amelyek ilyen csatlakozást használtak még mindig jelen vannak napjainkban, igaz egyre kisebb számban. Ezért nem árt tudni, hogy honnan szerezhetünk be DIN RCA csatlakozóval ellátott kábelt. Egyszerű átalakítóról lévén szó, nem kerül sokba, hiszen analóg jellel dolgozik.

Általában azoknak a termékeknek magasabb az ára, ebben a kategóriában, amelyek digitális jel továbbítására szolgálnak és ezt kell analóggá vagy analógból digitálissá alakítani. A DIN RCA hang- és videojel továbbítására alkalmas. A helyes bekötéséhez fontos, hogy ismerjük az RCA színkódokat. A sztereó hangot a sárga és piros (jobb és bal) dugó szolgáltatja, míg a sárga dugó a kompozit videójel átvitelére alkalmas. A kínálatban a szimpla, audiojel továbbítására szolgáló DIN RCA átalakító is.

Szebb élmény hálózati zajszűrővel

Elsősorban azt kell megvizsgálnunk, hogy miért van erre szükség? Ki ne találkozott volna azzal a jelenséggel, amikor nincs elindítva a lejátszás, mégis hallatszik egyfajta búgó, sistergő, szóval kellemetlen alapzaj?! Az esetek bizonyos részében ez a lejátszott tartalom közben is hallható, ami már valóban indokolja a hálózati zajszűrő alkalmazását. A falakból érkező rossz minőségű áram interferenciát okoz. Ezeket a rádiófrekvenciás zavarokat pedig tovább közvetíti az erősítő és a hangszóró.

A hálózati zajszűrő a rendszert is kíméli. A zavaró tényezők kiiktatásával kevésbé terheljük a rendszert. Ez a jelenség főleg az energiaéhes eszközöknél figyelhető meg a leginkább, mint végerősítők, mélynyomók stb. Kaphatóak olyan elosztók, amelyek már eleve ezzel a technológiával készülnek, kifejezetten a nagy áramigényű készülékekhez. Amennyiben nem vagyunk biztosak benne, hogy valóban szükségünk van-e hálózati tápszűrőre, akkor tegyünk egy próbát otthoni környezetben, mert a Kácsa Audiónál erre is van lehetőség! Az ezzel kapcsolatos részletekért érdeklődjünk a szaküzlet munkatársainál!

Címkék: