Az öntözőrendszer garanciális ideje

öntözőrendszer kiépítése

Öntözőrendszer kiépítése

A locsolórendszerek esetében mindig fontos téma a garancia. Az öntözőrendszer esetében sokszor az dönti el, hogy az adott terméket választja-e az ember, vagy inkább más után keres, hogy mennyi jótállást vállalnak rá. Az ontozorendszeres.hu weboldalon is megtalálható szaki szerint teljesen érthető, hogy sokak prioritási listáján ez az első helyeket foglalja el.

A hozzáértő azt javasolja, hogy a vevő a kapott árajánlatban alaposan nézze meg ezt és a megállapodás során ne felejtsen erre kitérni, ha valami nem tiszta. Sok esetben az öntözőrendszerre 2 év garanciát ígérnek. Mit is jelent ez? Először is arra a kérdésre kell megtalálni a választ, hogy ez az öntözőrendszer telepítésből fakadó hibákra vonatkozik, vagy az alkatrészekre érvényes?

Egyáltalán nem mindegy, hogy melyikről van szó, hiszen egy komolyabb öntözőrendszer vezérlő 50-60 ezer Forintba is kerülhet. Annak a lecserélése és beprogramozása maximum fél óra. A locsolórendszerek esetében ki kell térni a teljes körű garanciára. Ez nem csupán a rendszer telepítésre, de a beépített alkatrészekre is egyaránt vonatkozik. Ha nem így van, akkor nem teljes körű a garanciavállalásról van szó.

Az öntözőrendszer kiépítése jótállással is történhet

Sokan annak örülnek a legjobban, amikor a telepítésre is vonatkozik ez. Az öntözőrendszer kiépítése mégiscsak az a munkafolyamat, amely során bekövetkezhetnek bizonyos nem várt dolgok, és ekkor szeretné a tulaj, hogy a károkat ne ő kelljen kifizesse. Hogyan is dolgozik Szili Krisztián, a fent említett weboldal szakértője?

A kész kert esetében az a legfontosabb, hogy a kert eredeti állapotát a leginkább megóvva végezze a munkáját. Ez esetben az öntözőrendszer kiépítése során az öntöző zónák nyomvonalait a szelepek helyétől egyesével gyeptéglázza ki a szaki és húzza bele a csövet. Ha ez megvan, akkor jöhet a szórófejek gyors felszerelése.

Közvetlen ezután visszahelyezi a gyeptéglákat és alaposan beöntözi. Erre azért van szükség, mert a kiemelés hatására a gyeptégla kiszárad, és veszít a méretéből, valamint az állapota minőségéből. Az öntözőrendszer kiépítése másképp történik készülő kert esetében. Ha termőföld már el van terítve, akkor az öntözőrendszer helyének kiásását teljes egészében egy időben csinálja a mester.

Címkék: