Az ingatlanok vásárlását serkentő CSOK

Kedvező feltételek

Az önálló, saját erőből történő lakásvásárlás a legtöbb fiatalnak csak álom. Általában csak úgy juthatnak ingatlanhoz, ha azt megöröklik vagy egy nagyon kemény lakáshitelt vesznek fel.

Az állami finanszírozású CSOK azonban nagyon sok páron és családon segíthet. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény 2019-ben több jelentős változtatáson is átment. A legszembetűnőbb eltérés a korábbi CSOK kínálatához képest, hogy mostantól a háromgyermekesek már 15 milliós, a kétgyermekesek pedig akár 10 milliós hitelt is felvehetnek. Ezek mellé továbbra is járnak a vissza nem térítendő támogatási összegek.

További könnyítések a kérelemhez benyújtandó dokumentumok mennyiségi csökkenése. Egy nyilatkozattétel is elegendő ahhoz, hogy a jelentkezők igazolni tudják, korábban nem vették igénybe a CSOK nyújtotta lehetőségeket és büntetlen előélettel rendelkeznek.

A külföldön dolgozó magyarok is igényelhetik a támogatást, csupán nyilatkozniuk kell arról, hogy a házaspár 180 napon belül megszerzi a magyar TB jogviszonyt.

Print Friendly, PDF & Email
Címkék:  ,