Az Apolló Holdcsalás megkérdőjelezi a NASA érdemeit

Az Apolló Holdcsalás

Az Apolló Holdcsalás

A híres francia író, Jules Verne, ha megéli 1969 nyarát, valószínűleg elégedetten konstatálta volna az emberiség által elért egyik legnagyobb –ha nem a legnagyobb!- mérföldkövet. Az említett úriember ugyanis már a 1800-as évek derekán megjósolta, méghozzá hátborzongató részletességgel a Holdra szállást.

Az Apolló Holdcsalás viszont megkérdőjelezi a dicső közelmúlt világrengető eseményét- az Apollo-11 projekt valóságát. Az író, Arany László szerint a Holdon felvett jelenetek nem egyebek puszta hitvány hamisítványoknál, amelyeket ráadásul egy nagyon is földi stúdió zárt ajtaja mögött forgattak.

A szerző véleménye ugyanis az, hogy a NASA-nak, ami a modern világ elismerten nagy koponyáinak, híres tudósainak az egyesülete, még ma sincs meg a lehetősége és technikai felszereltsége, hogy oda-vissza élő embert juttasson el a bolygónkról a Hold felszínére. Nos, ez a kétségtelenül érdekes téma egyáltalán nem a hétköznapi megközelítését kínálja Az Apolló Holdcsalás – amit a tudományok megrögzött hívei inkább kerüljenek.

Print Friendly, PDF & Email