POS terminál

A POS terminál költségei: árak összehasonlítása

A POS terminál költségeinek összehasonlításakor, az eszközök ára mellett, a teljes életciklusuk során felmerülő kiadásokat is figyelembe kell venned. Amikor egy vállalkozás bankkártya terminál beszerzésén gondolkodik, az egyik legfontosabb szempont a költségek átláthatósága és a beruházás hosszú távú megtérülése. Erre már korábban is felhívta a figyelmet a Novopayment POS szolgáltató. Ha kifejezetten testreszabott megoldásokat keresel, akkor náluk biztosan megtalálod. Lássuk, hogy pontosan milyen tényezőket kell figyelembe venned a döntésed során!

Döntő tényezők a beszerzési költségek

A POS terminálok ára széles spektrumon mozog. A hagyományos, nagyobb méretű, fix telephelyű terminálok ára gyakran magasabb, mivel ezek több funkciót és jelentős megbízhatóságot kínálnak. Ezzel szemben, a mobil és tablet alapú POS rendszerek kezdeti költségei jelentősen alacsonyabbak lehetnek. Fontos megjegyezni, hogy az olcsóbb modellek esetében gyakran kevesebb a beépített funkció, továbbá folyamatosan függnek a WI-FI kapcsolattól, amik korlátozhatja a vállalkozás növekedési lehetőségeit.

Nem elhanyagolhatóak az üzemeltetési költségek

A kezdeti beszerzés mellett, a POS terminálok esetében az üzemeltetési költségek is fontos szempontot jelentenek. Ez magába foglalja a szoftverlicenc díjakat, a karbantartást, valamint az esetleges hibaelhárításokat. Egyes szolgáltatók, mint például a Novopayment, havidíjas csomagokat kínál, amik tartalmazzák ezeket a költségeket, így a vállalkozások előre kalkulálhatnak a kiadásaikkal.

A technológiai frissítések, mint kiadások

A technológia gyors fejlődése miatt fontos, hogy a választott POS rendszer könnyen frissíthető és skálázható legyen. A régebbi modellek javítása vagy cseréje jelentős költséget róhat a pénztárcádra. Ezekkel szemben, az újabb rendszereknél gyakran van lehetőség szoftveres frissítésekre, amik hosszabb távon gazdaságosabbá tehetik a beruházást.

Kompatibilitás és integráció a fókuszban

A POS terminál választásánál figyelembe kell venned, hogy az milyen mértékben kompatibilis más üzleti rendszerekkel, mint például készletkezelő vagy könyvelő szoftverek! A jól integrálható rendszerek csökkenthetik a további IT-költségeket és növelhetik az üzleti folyamatok hatékonyságát. A Novopayment által kínált megoldások segíthetnek abban, hogy gazdaságosan és hatékonyan tudd kezelni a pénzügyeidet, miközben modern technológiát használsz.

Vásárlás vagy bérlés a költséghatékonyabb?

Örök kérdés, hogy megéri-e saját tulajdonban tudni a készüléket vagy előnyösebb a bérlés? Sokan úgy vélik, hogy a bérléssel csak veszítik a pénzüket, mert idővel többet fizetnek a berendezésért, mint annak a valódi ára. Ez azért nincs így, mert ennek során egy szolgáltatást veszel igénybe. A technológiai rendszerek bármennyire újak, gyorsan avulnak és néhány év után megérnek a cserére.

Ha saját POS terminálod van, akkor a teljes ár terhe azonnal Rád terhelődik, ami közel 100.000 Ft értékű eszköznél nem kevés. Ebbe pedig még nincsenek benne a javítások. Ellenben, a bérlésnél a készülék teljes cseréje is benne lehet a havi költségekben, amik általában csak néhány ezresre rúgnak.

Az átgondolt döntés idővel jelentős megtakarítást eredményezhet, így érdemes minden lehetőséget alaposan mérlegelned a POS terminál vásárlása vagy bérlése előtt.

Címkék: