Peugeot 307 felni

A Peugeot 307 felni oldalán található adatok

A legtöbb sofőr, autótulajdonos tisztában van a keréktárcsák legfőbb méreteivel, akárcsak a szélességgel, átmérővel, ET számmal és az osztókörrel. Azonban van, akinek gondot okoz a paraméterek leolvasása a Peugeot 307 felni oldaláról. Milyen infókkal gazdagodik az ember, ha a tárcsán ott szerepel például a 8Jx17 H2 ET15?

Nos, az első érték a szélességre, míg a második az átmérőre utal. Az ET15 pedig az a bizonyos Einpresstiefe szám. A Peugeot 307 felni J betűje helyett néha más is szerepelhet, illetve a H2 érték is lehet eltérő. A tárcsa és az abroncs illeszkedési és szerelési profiljára utal ez. Szerencsére ezzel nem igazán kell foglalkozni a vásárláskor.

Ami nagyon fontos még, az a Peugeot 307 felni osztóköre, amit 4×100, 5×112 stílusban szoktak megadni. Ha a paraméterek kérdése le van tudva, jöhet a másik, gyakran ismételt kérdés: a nagy vagy a kicsi felnit érdemes megvenni?

Lehet, hogy a német és osztrák utakon beválik a nagyobb modell, de a magyar viszonyokat ismerve, mindenki jobban jár, ha egy kisebb Peugeot 307 felni mellett teszi le a voksát. Egy ilyen termék megvehető az alu-felni.eu internetes áruházban, ahol a kliensek nem csupán a kiváló nívónak és változatos felhozatalnak, hanem a kedvező áraknak is örülhetnek.

Sok érv szól a könnyűfém felni mellett

Megannyi kocsitulaj és sofőr találja magát abban az örök dilemmában, hogy acél vagy épp alumínium felnit vásároljon meg. Manapság a legtöbben a könnyűfém felni felé hajlanak, ami érthető is, hiszen ez esztétikus és igazán tartós. De milyen különbségek vannak a két típus között?

A könnyűfém felni és az acélfelni között a legfőbb eltérés a tartósságból és az anyagösszetételből adódik. A jó teljesítményű tárcsák többségének alapja az alumínium ötvözet. A jó összetétel eredménye pedig a hosszabb élettartam.

Az is egy óriási előny, hogy a könnyűfém felni, ahogy a neve is mutatja, kis súllyal rendelkezik, így segítve a gyorsulást és fékezést. Arról sem lehet megfeledkezni, hogy ennek köszönhetően csökken az üzemanyag fogyasztás is. Jó példa itt, hogy a könnyűfémből készült alumínium tárcsa, ami egy kilogrammal is könnyebb lehet, mint egy acélfelni, sokkal jobb mozgást biztosít a járműnek

Címkék: