A cipő befolyásolja az egészséges járást

Gyerek cipő

Gyerek cipő

 

Sajnos kevesen fordítanak jelentőséget arra, hogy milyen lábbelit használnak. Pedig, főleg gyerekkorban, a cipő meghatározóan befolyásolja a helyes testtartás kialakulást járás közben. Nincs annál egészségtelenebb megoldás, mint amikor a gyermek lábára egy félretaposott vagy egy szétszakadt lábbelit adnak.

 

Ezért nagyon fontos, hogy ne kopott, elhasznált talpú cipőket adjanak rájuk. De nemcsak a gyerekkorban lehet a járást és a testtartást tönkretenni a helytelen lábbeli kiválasztásával.  

 

A helytelen járás, a ferde lépés többnyire a rosszul választott cipő, a nem megfelelően kiépített talp és bokatartás eredménye. Egy márkás lábbeli megjelenése, jó pár éves kutatás után történik. A neves cégek a több tíz éves tapasztalatokra támaszkodva, az egészséges járásra alkalmas lábbeliket gyártanak. A cipő vásárlása előtt jó tájékozódni, hogy a választott modell gyártója, milyen gyártási tapasztalatokkal rendelkezik. Nem ajánlott egy ismeretlen gyártótól a láthatatlanba vásárolni, mindenképp érdemes felpróbálni és pár lépést tenni vele.

Címkék: