A cefre pH mérő szerepe az italgyártásban

cefre pH mérő

Cefre pH mérő

Ez a kalibrálható tudományos eszköz a vízalapú oldatokban méri a hidrogénion aktivitást, jelezve a savasságot vagy lúgosságot. A cefre pH mérő számos alkalmazásban felhasználható, a laboratóriumi kísérletektől kezdve, a minőségellenőrzésen át annak a vizsgálatáig, hogy a bor vagy a sör megfelelő erjedési úton halad.

Szóval a modern élelmiszer- és italipar nem létezhet az ilyen műszerek nélkül. De háztartási környezetben is sok felhasználási területük van a talaj, az akváriumok, a medencék és az ivóvíz kémhatásának teszteléséig. A legjobb cefre pH mérők szivárgásmentesek, nincs szükségük karbantartásra (az elektródák kivételével), masszívak és nem törnek könnyen össze, nem érinti rossz hatással a szennyeződés, az elektróda cseréje pedig a lehető legegyszerűbb.

Ezen kívül megfizethetőek és sok esetben kézben tartva működnek a legjobban. Viszont a vásárlásnál az ár nem feltétlenül kell mérvadó legyen. Minél olcsóbb a cefre pH mérő, annál valószínűbb, hogy az elektródák hamar felmondják a szolgálatot, ha gyakran használatban vannak.

Címkék: