Motoros bukósisak: betét és zajvédelem

Motoros bukósisak

Sok mindenre kell figyelni, amikor az ember egy motoros fejvédőt akar megvenni. A motoros bukósisak beszerzésekor az energiaelnyelő-betét milyensége roppant fontos.

Szerencsére a márkásabb, jobb minőségű fajtákban ez a betét gyártási helytől függetlenül habosított polisztirol, vagy ahogyan sokan ismerik, hungarocell. A szakértők mindig elmondják azoknak a kezdőknek, akik ennél jobbat akarnak, hogy a gyártók profibb anyaggal még nem rukkoltak elő. Mivel ezekhez nem lehet nyúlni, költségeket csak a komfortérzést befolyásoló tényezőknél lehet csökkenteni vagy éppen növelni. Ha az árról van szó, akkor pontosan milyen motoros bukósisak fajtát érdemes megvenni?

A hozzáértők szerint egy 25 ezer Forintot érő termék már igen jól megvédi az ember fejét. Persze fontos tudni, hogy egy ilyen zajvédelme nem veszi fel a versenyt egy 100 ezer Forintnál drágább darabbal. Ha olyan motoron használja az ember a motoros bukósisak eszközt, amelyik nem tud gyorsan menni, akkor elég ez az olcsóbb típus. Nyilván minél gyorsabban megy a motor, annál nagyobb hangsúlyt kell fektetni a zajvédelemre.

Print Friendly, PDF & Email