Könnyen kiküszöbölhető a terhesség alatti hízás

Terhesség alatti hízás

Terhesség alatti hízás

A várandósság ideje alatt normális egyfajta súlygyarapodás, viszont vannak olyan kismamák, akik ennél jóval többet szednek fel. Egészségi problémákat okozhat a terhesség alatti hízás, nemcsak az édesanyának, hanem bizony a születendő picinek is. A terhes nőnél jelentkezhet magas vérnyomás, terhességi cukorbetegség, trombózisveszély, fehérjeürítés, tüdőembólia, valamint elhúzódó sebgyógyulás műtét után.

Ugyanakkor, a terhesség alatti hízás miatt előfordulhat spontán vetélés, koraszülés vagy császármetszés veszélye is. Ráadásul a gyermekre nézve fennállnak fejlődési rendellenességek, keringési betegségek, fiatalkori cukorbetegség, gyermekkori elhízás, asztma, viselkedési és gondolkodási zavarok megjelenése.

A gondok elkerülhetőek, ha kivédjük a terhesség alatti hízást, méghozzá úgy, hogy egy orvos által készített Kismama programhoz csatlakozunk, amit megismerhetünk az alakorvoslas.hu weboldalon. Ezzel a módszerrel kiküszöbölhető a terhesség alatti hízás, a kismama pedig vidáman, boldogan várhatja kicsinye születését.

Print Friendly, PDF & Email