A fekete lenmag jótékony hatása

Fekete lenmag

A legtöbb növénynek van valamilyen gyógyhatása a szervezetre, így fogyasztásukkal megőrizhetjük szervezetünk egészségét. A fekete lenmag köztudottan a szívműködésében játszik fontos szerepet, hiszen Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat tartalmaz.

A szívműködés mellett, a fogyasztása nagyban hozzájárul a vérnyomás kordában tartásához, a pattanások visszaszorításához és a csontok egészségének megőrzéséhez. Hihetetlen, de a természetes fogyásban is jelentős szerepet vállal, ugyanis a fekete lenmag hozzásegíti a szervezetet, hogy több zsírt égessen el és alakítson át energiává, így hatalmas segítséget nyújthat az elhízás elleni küzdelemben.

Emésztőrendszer karbantartási kúra esetén ajánlott heti 4 alkalommal 2 teáskanállal fogyasztani belőle. A hatása biztosan érezhető lesz, hiszen segíti az emésztést, kitisztítja a gyomorból a méreganyagokat és meggátolja a gyomorban, a bélben lévő gyulladásokat. A veseműködést is elősegíti. Kutatások bebizonyították, hogy a fekete lenmag a mell-, prosztata-, vastagbélrák ellen is védelmet nyújt.

Print Friendly, PDF & Email
Címkék:  ,