Az égetett szeszek legismertebbje a whisky

Remek whisky

Remek whisky

Akik kedvelik az alkoholos italokat, több, mint valószínű, hogy kipróbáltak már egyes sajátos fajtákat, és természetesen, olyan típusokat is, amelyek tradicionálisabbnak tekinthetőek. Pontosan ilyen a whisky, az a hagyományos ital, amelyik az angolszász világban egy igen kedvelt szeszes italt takar, amelyiknek mára már rengeteg fajtája megtalálható.

A whisky nem más, mint egy olyan speciális égetett szesz, amelynek az előállításában központi szerep jut a gabonának, ugyanis ez ennek az alapanyagnak erjesztésével és lepárlásával, majd fahordóban történő érlelésével készül. A gyártók, otthoni készítők legtöbb esetben a tölgyfából készült hordófajtákat részesítik előnyben, ugyanis ezek garantálnak majd egy egyedi zamatot.

A felhasznált gabona tekintetében fontos tudni, hogy többnyire ez árpa, árpamaláta, kukorica, búza, rozs vagy épp rozsmaláta. A whisky a malátawhisky típuson kívül legtöbbször vegyes cefréből készül. Ez a sajátos nedű hazánkban igen sok típusban vehető meg a www.bareszkozok.hu online shopnak köszönhetően.

Print Friendly, PDF & Email
Címkék:  ,