Az ADR biztonsági tanácsadó felelősségteljes szakma

Veszélyes anyagok szállítása

Veszélyes anyagok szállítása

A veszélyes anyagok közúton történő szállítása nagyon összetett és bonyolult feladatnak számít. Nemcsak a veszélyes anyagokat szállító személyt terhel hatalmas felelősség, hanem az ADR biztonsági tanácsadó is kellő felkészültséggel kell rendelkezzen azért, hogy minden szabályszerűen és balesetmentesen történjen.

Nem születik mindenki ADR biztonsági tanácsadónak, éppen ezért alapos képzésen kell átesnie annak, aki úgy dönt, hogy ezen a területen szeretne elhelyezkedni.

Azért, hogy a munka mindig pontosan és precízen történjen, a szállítandó árut ellenőrizni kell és folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a tanácsadónak. Mit is kell pontosan tudnia egy ADR biztonsági tanácsadónak? Természetesen tisztában kell lennie a veszélyes anyagok fajtáival és azok rangsorolásával.

Pontosan ismernie kell a szállítással kapcsolatos jogszabályokat, mivel ezeknek rendkívüli jelentőségük van a munkavégzés során. A Transzport Studiumnál elvégzett ADR biztonsági tanácsadó vizsga során az vizsgázó személynek egy esettanulmányt kell megvédeni.

Print Friendly, PDF & Email