Agar agar a finom ételekhez

agar agar

Agar agar

Biztosan minden háziasszony járt már úgy, hogy a kocsonyába vagy lekvárba tett zselépor nem keményedett meg, vagyis nem állt össze rendesen az adott étel. Ilyen bosszúság nem érhet senkit, ha az agar agar semleges ízű, zselésítő alkalmazása mellett dönt.

Lekvárokat, zseléket, tortát, krémeket lehet készíteni a felhasználásával, de kocsonyába és ízesített aszpikba is kiváló. Vegetáriánusok is fogyasztják, mivel teljesen növényi eredetű. Emésztési rendellenességek ellen táplálék-kiegészítőként is alkalmazzák, mivel 80% rosttartalommal rendelkezik. Vizet szív magába az emésztést követően, amitől nő a telítettség érzése.

Az agar agar azért kedvelt a gasztronómiában, mert már alacsony adagolás mellett is erős gélt képez, melegítés közben is tartja az állagát, valamint egyszerű a használata. A bulkshop.hu weboldalról meg is vásárolható, ahol nagyon sok, olyan recept is megtalálható, amelyekhez szükséges az agar agar. A megrendelése sem vesz sok időt igénybe, hamar lezajlik és nemsoká már főzhet is a segítségével.

Print Friendly, PDF & Email
Címkék:  ,